2012. október 9., kedd

Gyümölcsös jeges tea elkészítése

A legjobban bevált jeges tea receptekhez elsőként sűrűbb teafőzetet készítünk. Egy bögrényi vízhez tegyünk egy kancsónyi teához szánt teamennyiséget, majd 10 perc várakozási idő után leszűrjük és ízesítjük.
Ezt a töményebb főzetet hígítjuk vízzel és jéggel, de lehet akár gyümölcslével is.

Ha sietünk, készítsük el előre a teát. Használjunk forró vizet és a teát 10 percig hagyjuk állni (1 csészéhez 1 teáskanál), majd szűrjük le, öntsük egy kancsóba és tegyük hűtőbe.
Fogyasztáskor a poharakba tegyünk jégkockákat, és erre öntsük rá a hideg teát.

A teákat aromazáró tasakokban, 100 grammos kiszerelésben szállítjuk.

700-038  Jeges körte
700-041  Hideg bambusz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése